Sinus Lift

Sinus lift este o interventie chirurgicala realizata de medicul chirurg, la nivelul sinusului maxilarului superior atunci cand nu exista os suficient pentru inserarea unui implant. Atunci cand se pierd molarii arcadei superiore, cavitatea sinusului maxilar incepe sa se mareasca in detrimentul osului alveolar care se micsoreaza, fenomen numit pneumatizare.

Dupa ce se realizeaza vindecarea locala, se pot insera implanturile, zona tratata comportandu-se ca un os natural. Medicul chirurg poate decide, in functie de metoda aleasa si de conditiile locale, daca implanturile dentare se pot insera in aceeasi sedinta in care se efectueaza sinus lift-ul. Sunt cazuri in care plasarea implantului este posibila dupa 4-8 luni de la plasarea materialului de aditie  osoasa.

Ca alternativa se poate folosi o proteza partiala sau totala, in cazul in care pacientul nu prezinta destul material osos pentru implantare si nu doreste realizarea unei interventii chirurgicale.

Sunt indicate controale periodice la medicul dentist dar si o igiena orala corespunzatoare, realizata zilnic acasa, si la fiecare 6 luni, profesional, la cabinetul stomatologic.