Estetica dentara

Daca va simtiti oarecum raspunzator pentru dintii dumneavoastra, sau doar doriti sa va imbunatatiti zambetul, estetica dentara poate fi raspunsul la un zambet mai frumoas, mai increzator.

Intrebati-va medicului stomatolog cum va poate imbunatati sanatatea si frumusetea zambetului dumneavoastra cu ajutorul esteticii dentare. Estetica dentara a devenit foarte populara in ultimii ani, nu numai ca urmare a dezvoltarii procedurilor si materialelor stomatologice, dar şi pentru că pacienţii devin din ce în ce mai pretentiosi si mai concentrati pe mentinerea sanatatii dintilor lor.

Intr-o lume moderna in care aspectul fizic este analizat in orice context social, ideea de cosmetica faciala a devenit parte din rutina fiecaruia dintre noi. Fie ca apelam la metode de ingrijire a tenului, de mascare a defectelor sau de accentuare a calitatilor, cu totii petrecem o parte buna din timp lucrand la imaginea noastra. Intrucat zambetul reprezinta punctul central al figurii, acesta se supune unor exigente estetice destul de stricte.

In zilele noastre, acestea sunt usor de atins cu ajutorul stomatologiei cosmetice. Aceasta reprezinta punctul de intersectie intre stomatologia clasica, ce pune accent pe diagnosticarea, tratarea si prevenirea disfunctiilor aparatului dento maxila, si estetica. Procedurile realizate in cadrul unei restaurari estetice imbina priceperea medicului, tehnica impecabila si, foarte important, spiritul artistic. Astfel, orice zambet poate fi transformat intr-unul de revista.

Există mai multe proceduri de cosmetica dentara disponibile pentru a vă mentine sanatatea dintilor si a si de a va imbunătati zambetul. In functie de nevoile specifice, tratamentele de cosmetica dentara pot schimba dramatic zambetul, de la restaurarea unui singur dinte pana la a va reface intreaga dantura.

Tratamente de estetica dentara

Estetica dentara Stomproced

In functie de fiecare pacient in parte, specialistul in estetica dentara poate recomanda una dintre numeroasele variante terapeutice disponibile. Toate aceste optiuni pot fi personalizate astfel incat fiecare pacient are parte de propriul lui plan de tratament stabilit impreuna cu medicul sau. Este foarte important ca, inainte de inceperea tratamentului, sa se realizeze o analiza foarte atenta a cazului clinic dar si a dorintelor pacientului.

Astfel, se vor depista prioritatile si pacientul va putea sa isi exprime clar ideea pe care acesta o are despre rezultatul final. Medicul are rolul de a explica posibilitatea de a obtine aceasta imagine ideala.

Exista mai multe proceduri disponibile, dintre care discutam:

Obturatii (plombe) fizionomice

Obturatii (plombe) fizionomice

Acestea sunt realizate din compozit. Avand o consistenta maleabila va fi inserat in cavitatile obtinute dupa curatarea cariilor dentare. Dupa ce este modelat, va fi fotopolimerizat (intarit) cu ajutorul unei lampe. Astfel, el va dobandi proprietati estetice si rezistenta asemanatoare smaltului dentar. Folosirea unei tehnici corecte si alegerea culorii potrivite au ca rezultat restaurarea unui dinte la forma lui initiala fara a se putea observa o diferenta.

Alaturi de carii, compozitul este folosit si pentru fracturi mici, defecte de structura, de culoare, chiar si pentru realizarea fatetelor dentare.

Fatete dentare din ceramica

Fatete dentare din ceramica

Oricine poate obtine un zambet ca la Hollywood. Secretul consta in realizarea fatetelor dentare. Desi exista mai multe tehnici si materiale ce pot fi abordate noi recomandam fatetele E-max din ceramica presata. Rezultatul obtinut este semnificativ, putand corecta atat culoarea, cat si forma, pozitia, defectele de structura si fisurile dentare de suprafata.

Rezultatele obtinute sunt la cel mai inalt nivel, pacientii oferind feedback pozitiv de fiecare data.

Coroane integral fizionomice

Atunci cand defectele dentare sunt extinse, coloratiile sunt accentuate sau forma dintilor este semnificativ afectata, se poate recomanda utilizarea coroanelor integral fizionomice. Exista si in cazul acestora mai multe variante : coroane metalo-ceramice total fizionomice, coroane din ceramica pe zirconiu si coroane din ceramica presata E-max.

Datorita tehnologiei utilizate precum si materialelor de calitate superioara, recomandam pacientilor nostri coroanele din ceramica presata.

Astfel, puteti fi siguri ca veti obtine cel mai bun rezultat din punct de vedere estetic.

Albire dinti

Albire dinti

Culoarea este poate cel mai frecvent acuzat defect din punct de vedere estetic. Astfel, daca forma si pozitia dintilor au un aspect placut, insa culoarea este afectata de consumul de tutun, cafea, exista pete sau decolorari, acest lucru se poate rezolva usor.

Albirea dentara este o procedura non-invaziva ce poate fi realizata acasa sau in clinica de stomatologie. Recomandam albirea in cabinet cu lampa ZOOM, intrucat aceasta ofera cele mai bune rezultate, din experienta noastra si din relatarile pacientilor nostri.