Aparat dentar mobil

Aparatele ortodontice sunt dispozitive folosite pentru indreptarea, alinierea sau corectarea pozitiei dintilor; ajustarea sau dirijarea cresterii maxilarelor sau alinierea arcadelor. Aparatele dentare conventionale sunt realizate din fire metalice sau bracket-uri care sunt fixate pe dinti, cu rolul de a impinge si a trage treptat dintii pentru alinierea lor cat mai corecta.

Durata tratament

Durata intregului proces poate varia in functie de complexitatea problemei care trebuie tratata. Pentru a avea eficienta dorita, unele dispozitive ortodontice se lipesc de dinti sau se aplica in interiorul cavitatii bucale. Ortodontia a evoluat foarte mult in ultimul timp si s-a ajuns la folosirea unor aparate dentare din ce in ce mai sofisticate si mai putin vizibile.

Utilizare aparat mobil

Aparatele dentare mobile sunt utilizate pentru corectarea anumitor probleme ortodontice. Stimuleaza cresterea arcadelor pentru indreptarea si alinierea dintilor si corecteaza forma maxilarelor. Se utilizeaza de obicei la copii si tineri putand fi scos de catre pacient la indicatiile medicului. Se recomanda incepand cu varsta de 4 ani in cazul anomaliilor severe, iar in cazul in care aceste anomalii ale dintilor nu se rezolva este urmat de montarea unui aparat ortodontic fix.