Implant dentar: avantaje, cat dureaza, cat costa
Un implant dentar este o radacina artificiala facuta din titan sau zirconiu care se instaleaza în osul maxilar în locul unui dinte lipsa. Dupa o perioada initiala de vindecare, cand surubul introdus se integreaza în os, medicul dentist va adauga o coroana sub denumirea de bont protetic, care va fi puntea ce o sa inlocuiasca dintele lipsa.
Meniu articol
IMPLANTURI DENTARE – CARE SUNT AVANTAJELE?
Avantaje principale implant
Dupa introducerea unui implant, osul isi continua procesul de resorbtie acolo unde lipseste radacina si este mentinut in jurul tesutului pentru totdeauna. Pacientul are astfel senzatia unui dinte natural, care îi ofera un confort total. Masticatia este una corecta, exact ca in cazul unui dinte real, iar estetica fetei este refacuta.
Tratamentul cu implanturi dentare este considerat o alternativa mult mai utila de imbunatatire a fizionomiei fetei decat proteza mobila.
Alte avantaje implanturi dentare:
- Implantul dentar este o investitie de viitor in calitatea vietii.
- Instituirea tratamentului cu implant la timp, ne poate scuti de alte cheltuieli stomatologice pe viitor.
- Dintii invecinati celui lipsa, pe locul caruia s-a facut implatul, sunt pastrati intacti. Spre deosebire, la tratamentul prin punte, dintii vecini celui lipsa sunt tratati si slefuiti.
- Osul nu se mai resoarbe (atrofiaza) si este stimulat functional.
Motivele pentru care ar trebui sa recurgeti la implanturi dentare:
Atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti se pot declansa mai multe efecte negative care se produc in lant:
- Resorbtia osului (atrofierea)
- Inclinarea dintilor vecini spre spatiul ramas liber
- Riscul crescut de aparitie a cariilor
- Coborarea dintilor antagonisti
- Cresterea riscului de aparitie a bolii parodontale
- Producerea durerilor articulatiei temporo-mandibulare
Prin reabilitarea protetica pe care o ofera, tratamentul cu implant poate preveni declansarea acestor efecte negative in lant.
CAT DUREAZĂ TRATAMENTUL CU IMPLANT?
Perioada vindecare implant
Perioada de vindecare, asa numita osteointegrare, variaza de la 3 pana la 6 luni. Totul depinde de cantitatea si de calitatea osului unde se face tratamentul. Daca exista suficient os disponibil, pacientul nu va avea dureri. Intreaga procedura poate fi efectuata folosind doar anestezie locala. Aceasta operatie dureaza in general in jur de o ora. Dupa aproximativ o saptamâna se scot firele pentru ca surubul sa fie inserat cat mai bine in os si acoperit de gingie.
Etapa chirurgicala implant
A doua etapa chirurgicala este simpla si dureaza aproape 30 de minute. Surubul este descoperit printr-o mica incizie facuta in tesutul gingival pentru a i se atasa bontul protetic. In urmatoarele sedinte se face protezarea prin: coroane, punti sau proteze.
Discomfortul din toate aceste etape chirurgicale poate fi asemanator cu extractia unui dinte sau poate chiar mai mic. Medicamentele prescrise de medicul dentist pot atenua insa orice neliniste. Datorita evolutiei tehnologiilor si a pregatirii echipei de medici, in prezent pacientii sustin ca se simt mult mai confortabil si raspund bine tratamentului.
PRET IMPLANTURI DENTARE
Pretul unui implant variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi:
- materialul implantului dentar
- loc interventie
- pret manopera
- experienta stomatologului
Suna acum la 031 105 25 05 pentru a afla cat costa implantul dentar potrivit pentru tine!
EFECTE ADVERSE SI CONTRAINDICATII IMPLANT
Riscuri principale implant
Cel mai mare risc este ca implantul dentar sa nu se integreze în osul maxilar.
In acest caz, medicul stomatolog elimina surubul si lasa osul sa se vindece. Dupa o perioada de timp va introduce un nou implant.
Riscuri secundare implant
Un alt pericol pentru pacient este ca tesutul introdus sa provoace o infectie, o inflamare a gingiilor sau a tesuturilor moi din gura. Sunt rare cazurile in care apar efecte adverse. Acest tratament se bucura în prezent de un succes foarte mare, iar pacientii sunt multumiti de rezultatele obtinute.
CE TREBUIE SA FAC DUPĂ INTERVENTIE?
Recomandari post interventie implant
Este binecunoscut faptul ca stilul de viata si dieta pacientului pot avea un impact mare asupra danturii. De aceea sfatul medicului stomatolog este ca alimentatia sa fie alcatuita din alimente moi, care sa nu fie fierbinti sau foarte reci, mai ales la 24 de ore dupa operatie. In cazul in care raman resturi alimentare in zona operatiei, acestea trebuie eliminate printr-un periaj corect. Exact cum procedam si cu dintii nostri reali. Este necesar sa se foloseasca ata si periuta de dinti pentru a se evita posibilele infectii. De asemenea fumatul sau consumul de alcool pot dauna unei bune integrari. Vindecarea poate deveni lenta sau poate duce chiar la pierderea acestuia.
DE UNDE STIU CA SUNT POTRIVIT PENTRU IMPLANTUL DENTAR?
Intotdeauna, medicul stomatolog evalueaza pacientul pentru a vedea daca este un candidat potrivit pentru implanturi dentare.
Persoana care recurge la aceasta interventie trebuie: sa fie sanatoasa, sa aiba un suport osos adecvat si sa aiba o igiena bucala buna.
In general, implantul dentar nu este recomandat persoanelor care sufera de: diabet zaharat, boli de inima sau bruxism.
Cu toate acestea, pacientul va sti daca este sau nu pregatit pentru implantul dentar numai dupa consultul medicului.
Versiunea mai mica standard poarta numele de mini implant.
Mini implantul dentar este deseori o buna alternativa. Se foloseste cu succes pentru inlocuirea dintilor mici sau incisivilor si pentru fixarea protezei dentare. Mini implantul este din titan si este la fel de puternic. In plus realizeaza o fuziune foarte buna cu maxilarul. Se recomanda de obicei persoanelor in varsta. Ulterior inserarii lui, proteza devine mult mai stabila si permite miscarea acesteia in voie. Rareori poate cauza disconfort. Fiind de dimensiuni mici acesta se si insereaza usor. Vezi detalii.
Numerosi pacienti care se confrunta cu edentatii totale, sau lucrari protetice mobile, isi doresc o restaurare fixa ca solutie permanenta. Nu mai este nevoie de proceduri extinse si ajutatoare de augmentare osoasa iar costurile sunt accesibile.
Pentru aceasta Stomproced ofera tratamentul cu implant SKY Bredent Fast&Fixed, care se bazează pe:
Etape tratament implant:
- Extractia dintilor fara speranta si puternic distrusi;
- Inserare implanturi dentare: de obicei 4 in maxilarului inferior si 6 in maxilarul superior;
- Aplicarea imediata a unei restaurari temporare realizata de catre medicul si tehnicianul Stomproced.
Toate etapele de mai sus sunt stabilite si realizate intr-o singura zi. Totul pentru a permite pacientului sa manance, la foarte scurt timp dupa interventia chirurgicala. Totodata, fara a-i perturba semnificativ viata sociala. Citeste mai mult despre avantajele unui implant Bredent Fast&Fixed.
Implanturi dentare – metoda de tratament folosita de medicul dentist in cazul lipsei unuia sau mai multor dinti. Acestia fie au fost deja extrasi, fie sunt intr-o faza terminala si nu mai pot fi tratati trebuind sa fie extrasi. Poate fi din titan si are rolul de a inlocui radacina dintelui care lipseste.
Implantul dentar si rol de sustinere, deoarece peste acesta se monteaza coroana dintelui.
La finalul tratamentului dentar dintele tratat se comporta ca un dinte natural si isi indeplineste corect rolul in masticatie si vorbire. Terapia de implantare reprezinta o tehnica restaurativa cu un lung istoric clinic.
Citeste despre 7 lucruri esentiale despre implanturi.