Chirurgie & Implantologie

Pe parcursul vietii, cei mai multi oameni se vor gasi in situatia in care, din multiple cauze, vor pierde unul sau mai multi dinti. Ca urmare, vor aparea modificari ale masticatiei, fonatiei, esteticii etc. In restaurarea edentatiilor, stomatologia moderna vine cu tehnici avansate chirurgicale si protetice. Acestea au ca scop atat inlocuirea dintilor absenti, cat si creearea unui suport osos functional in cazul in care acesta a fost afectat.

De asemenea, chirurgia oro-dentara poate reabilita si alte probleme ale aparatului dento-maxilar, printre care retractii gingivale avansate sau  margine gingivala inestetica, asimetrica.

Extractia dentara

Extractia Dentara

In cazul in care se stabileste ca un dinte nu mai poate fi tratat prin nicio metoda conservatoare disponibila, acesta va primi indicatia de extractie. Astazi, acest procedeu nu mai este unul traumatizant, intrucat mijloacele de anestezie si instrumentele moderne vin in ajutorul medicului. De asemenea, extractiile sunt in general efectuate de catre un medic specialist chirurg oro-maxilo-facial, cu experienta vasta in domeniu.

Astfel, ne putem asigura pacientii ca procedura chirurgicala va fi una cat se poate de atraumatizanta, disconfortul creat fiind minim.

Implanturi dentare

Implanturi dentare

Pierderea unui dinte provoaca pe termen lung diferite efecte negative, afectand calitatea vietii pacientului. Pentru a reda functionalitatea, se poate opta pentru inserarea unui implant dentar. Acesta inlocuieste dintele absent fara a se interveni asupra dintilor vecini.

Exista mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare cu diferite avantaje.

Implantologia dentara este un domeniu al stomatologiei in continua dezvoltare. Materiale moderne si tehnici perfectionate apar constant. Astfel, medicii nostri au grija sa fie mereu la curent cu ultimele noutati si merg frecvent la cursuri de educatie medicala continua.

Grefa osoasa

Grefa osoasa

Atunci cand se pierde un dinte, se va pierde si din cantitatea de os din jurul acestuia printr-un proces ce poarta numele de „resorbtie osoasa”. Acest proces este unul continuu. De aceea, atunci cand trece o perioada foarte mare de la pierderea dintelui pana la luarea deciziei de a-l inlocui printr-un implant dentar, pierderea osului este semnificativa.

Pentru a insera un implant dentar, osul in care va fi implantat trebuie sa respecte anumiti parametri. In cazul in care osul restant este insuficient, se poate realiza o interventie chirurgicala de aditie osoasa (aplicarea unei grefe osoase).

Aceasta este de mai multe tipuri in functie de tehnica si materialul utilizat, insa scopul final este acelasi: obtinerea unui substrat osos suficient pentru inserarea unor implanturi dentare.

Sinus lift

Sinus Lift

Cand vorbim despre un dinte superior, din vecinatatea sinusului maxilar, pierderea osoasa poate duce la existenta unui strat prea subtire de os. Astfel, inserarea unui implant in acea zona poate duce la perforarea sinusului.

De aceea, medicii specialisti in domeniu realizeaza o procedura numita sinus lift prin care mucoasa sinusului este ridicata si se insera grefa osoasa intre membrana sinusului si osul restant.

Astfel, se va obtine o inaltime mai mare a osului ce urmeaza a fi suport pentru implant.

Grefa de mucoasa

Grefa de mucoasa

Retractia gingiei ca urmare a bolii parodontale sau lipsa unei portiuni de mucoasa ca urmare a unei interventii chirurgicale poate fi corectata prin realizarea unei grefe de mucoasa. Tehnicile utilizate sunt moderne, realizate de medici specialisti si ofera rezultate excelente.

Chiuretaje gingivale

In cazul pacientilor ce sufera de boala parodontala, de cele mai multe ori este necesar un chiuretaj gingival. Acesta are ca scop inlaturarea tesutului afectat, curatarea atenta a zonei si indepartarea placii bacteriene din santul gingival.

Aceasta procedura este una ce nu provoaca disconfort pacientului, realizandu-se sub anestezie loco-regionala de cea mai buna calitate.

Folositi linkurile de mai jos pentru mai multe detalii: